Vasúti kocsikat gyárthatunk Egyiptomnak

MTI/iho   ·   2015.06.05. 13:56

Abdel-Fattáh esz-Sziszi egyiptomi elnök budapesti tárgyalásai alatt írta alá a szándéknyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnökkel hétszáz vasúti kocsi gyártásáról és szállításáról. AZ Eximbank támogatásával 2014 júliusában a Bombardier, a Ganz és a Stadler képviselői tárgyaltak Egyiptomban az ország újjáépítését szolgáló vasúti tenderen való részvételről. Szabad gyártókapacitása elvileg a most már nem a Bombardierhez tartozó Dunakeszi Járműjavítónak és a Stadlernek is van, fejlesztésben a Ganz is szerepet kaphat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.