Vendégcsörgő a Zemplénben

Vörös Attila   ·   2015.10.01. 11:15
400__106__P9290458__150929

A hatvani mozdony igazi beugró: az utóbbi évben talán többet tehervonatozott, mint amennyit személyvonatok élén dolgozott. Láthattuk Somoskőújfalu, Jászberény felé, de még a jaszi répavonat élén is az előző szezonban. De nemcsak Hatvan környékén vetették be, a fővárosban is kapott munkát. Megfordult Józsefvárosban, a délegyházi bányában és mióta újra van forgalom Lajosmizse felé, a 142-es vonalon is sokat ingázott.

Most azonban Sátoraljaújhely felé hívta a szükség, ki kell segíteni a miskolci állományt. Így fest a 106-os hegyekkel a háttérben a lemenő nap fényében:

Sátoraljaújhely–Szerencs személyvonattal csörög Erdőbénye és Szegi között a Kishatos<br>(a szerző felvétele)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.