Veszélyes áruk? A cargo-partnernek nem probléma!

iho/hajózás   ·   2023.11.15. 08:55
cargopartner_lcl

A nemzetközi szállítmányozó új, speciális tengeri gyűjtőkonténeres szolgáltatást vezet be a Kínából Európába tartó veszélyes árukhoz.

Az új LCL (Less than Container Load, vagyis egy teljes konténernyinél kevesebb rakomány) szolgáltatás kitűnő megoldást nyújt az autóipari alkatrészek, akkumulátorok és a különböző típusú már beépített áramforrást tartalmazó elektronikai termékek szállításához.

Miközben a hajótársaságok járatlemondással reagálnak az alacsonyabb keresletre, a cargo-partner nagyobb rugalmasságot kínál ügyfelei speciális igényeire, és új heti gyűjtőkonténeres szállításokat indít. Az új szolgáltatás a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) szerinti 8. és 9. osztályba tartozó veszélyes áruk, például a különböző típusú akkumulátorok, és elektronikus eszközök (járművek, kézi szerszámok, kerékpárok és rollerek), valamint számos egyéb, beépített áramforrással ellátott termék számára kínál szállítási megoldást.

Az új megoldást heti rendszerességgel vehetik igénybe a cég ügyfelei Sanghaj és a szlovéniai Koper között, kikötőtől kikötőig átlagosan 29 napos tranzitidővel. A kiegészítő háztól házig szolgáltatás felöleli a Kína teljes területén történő felvételt és konszolidálást, a cargo-partner budapesti és ljubljanai logisztikai központjaiban történő átrakodást, valamint az Európa-szerte történő kiszállítást. Ezen túlmenően a logisztikai szolgáltató számos tengeri szállítmányozási és úgynevezett buyer’s consolidation lehetőséget is kínál.

Felix Miletich, a cargo-partner tengeri gyűjtőkonténeres szállítmányozásáért és vállalati termékfejlesztésért felelős igazgatója elmondta: a cég sok ügyfele keres megbízható megoldást az Ázsiából érkező importszállítmányaihoz, különösen azok, akik akkumulátor-alkatrészeket használnak fel vagy árusítanak. A veszélyes árukra, többek között az elemek, akkumulátorok és egyéb újratölthető cellák széles körére kialakított LCL-szolgáltatásokkal a cargo-partner stabil és észszerű alternatívát kínálhat más szállítási módok helyett.

A költséghatékony LCL tengeri szállítmányozási szolgáltatás mellett a cargo-partner igény szerint kiegészítő légi és közúti szállítmányozási megoldásokat is kínál a veszélyes árukhoz.

Az 1983-ban alapított cargo-partner magántulajdonban lévő, teljeskörű infologisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén negyven év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. A világszerte jelenleg négyezer főt foglalkoztató társaság 2021-ben 1,8 milliárd eurós (jelenlegi árfolyam alapján 670 milliárd forintos), 2022-ben közel 2 milliárd 50 millió eurós (körülbelül 765 milliárd forintos) árbevételt ért el.

(Nyitóképünk forrása: cargo-partner Kft.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek