Villamosvezető-bántalmazás: A nyomravezetőnek 250 ezer

iho/biztos út   ·   2012.07.15. 08:24

Július 14-én, szombaton délután 17 órakor egy férfi és egy nő bántalmazta az 51-es budapesti villamos vezetőjét, amikor a végállomáson éppen vezetőállást váltott, derült ki a BKV közleményeiből.

A járművezető jelezte a járműre éppen felszállt két utasnak, hogy a náluk lévő nagytestű kutyára tegyenek szájkosarat, hiszen anélkül nem szállítható. Ők a villamosvezetőre támadtak, többször arcon ütötték, majd elmenekültek a helyszínről. A kiérkező rendőrök már nem találták ott őket, az ügyben a IX. kerületi rendőrkapitányság fog várhatóan eljárást indítani. A járművezetőt a mentők kórházba szállították, az eset üzemi balesetnek minősül.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor a BKV Zrt. vezérigazgatója úgy döntöttek, hogy negyedmillió forintot ajánlanak fel annak a nyomravezetőnek, aki segít a tettesek kézrekerítésében.

„Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, vagy az esettel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, kérjük, hívja az Országos Rendőr-főkapitányság 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, vagy közvetlenül nálunk is jelezheti azt a BKK Zrt. ügyfélszolgálatának e-mail címén”, olvasható a közleményben.

A BKK és a BKV bízik benne, hogy a rendőrség hamarosan elfogja az elkövetőket, egyébként pedig minden rendelkezésre álló eszközzel fel kíván lépni a jövőben is a munkájukat végző, közfeladatot ellátó kollégákat bántalmazók ellen, például az újonnan forgalomba álló járműveken kamerák telepítésével.

Kapcsolódó hírek