Visszatérnek a buszok és a trolik a Vezér utcára – félig

iho/közút   ·   2022.11.05. 09:00
00_vezer_utca_felig

Jól halad a zuglói Vezér utca felújítása, ezért november 7-én, hétfőn a BKK átadja a forgalomnak az útszakasz Füredi utca felé vezető oldalát. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbusz, valamint a 82-es és a 82A trolibusz – ismét az eredeti útvonalukon járnak.

Befejeződött az útfelújítási munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó szakasza a XIV. kerületi Vezér utcában. Ennek köszönhetően november 7-étől, hétfőtől ismét teljes szélességben használható az útszakasz Fogarasi úttól Füredi utca felé vezető oldala, ahol a burkolat a tervezettnél előbb elkészült. Ezen az útszakaszon teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés és a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és a Tihany térnél lévő parkolók. Mindeközben jól halad a középső parkolók felújítása és a járdaépítés, a vízvezeték-kiváltás pedig már elkészült. A még hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

Biztonságosabb és zöldebb lesz a zuglói útszakasz

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A beruházás keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakóknak, illetve a környéken közlekedőknek is biztonságosabbá válik.

A beruházás során a BKK:

  • teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot,
  • kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is,
  • új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést,
  • korszerűsíti a közvilágítást,
  • részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait,
  • elvégzi a szükséges közműkiváltásokat,
  • több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el, ezen kívül a zöldfelületet füvesíti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek