Vizes vb-s munkák rövidítik a 2-es villamost egy éjszakára

iho   ·   2017.06.18. 10:59

A Kossuth Lajos tér, illetve a Nagykörút felé a 4–6-os vonal járataival, illetve a meghosszabbított üzemidővel közlekedő 15–115-ös busszal lehet továbbutazni. Június 19-én és 20-án a Pesti alsó rakpart forgalmát is korlátozzák az építési munkák miatt. Hétfőn 21 órától az utolsó járatindulásig, valamint kedden kora reggel várhatóan az első járatindulástól 6 óráig jár a 2-es villamos rövidített útvonalon: a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között viszi csak az utasokat.

További kisebb, a 2-es villamosjárathoz kapcsolódó változás, hogy az építkezés miatt a Közvágóhíd H felé tartó villamosok június 20-ától várhatóan július 16-áig az Eötvös téri megállóhelyen a menetirány szerinti bal oldalon nyitnak ajtót. Tehát a vonalon bármely irányba utazók a Jászai Mari tér irányú peront használhatják a várakozásra, hasonlóan a járat Vigadó téri megállójához.

Korlátozni kell a közúti és a gyalogos forgalmat is

Június 19-én 0 órától 20-án 24 óráig a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Vigadó tér közötti szakaszán irányonként csak egy sávon haladhat a forgalom és az Eötvös téri rakparti lehajtási lehetőség megszűnik. A rakpart északi irányú forgalmát érintő további változás, hogy az Eötvös téri le-felhajtó ágon keresztül haladhatnak az autósok. A Széchenyi térről nem lehet lehajtani a Pesti alsó rakpartra, a gépjárműforgalom csak egyenesen hajthat tovább. Lezárják az Eötvös téri, a villamospálya alatti aluljárón megközelíthető gyalogátkelőhelyet és a járdát.

Szintén hétfőn 22 órától 20-án reggel 6 óráig, majd 27-én 23 órától 29-én 11 óráig, továbbá július 2-án 23 órától 3-án 14 óráig teljes szélességében lezárják a forgalom elől a Pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca közötti szakaszon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek