A buszvezetők több mint fele csatlakozott a sztrájkhoz hétfőn

iho/közút   ·   2024.01.30. 08:45
03_volanbusz_sztrajk

A hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka nem vette fel a munkát a SZAKSZ által szervezett munkabeszüntetés második napján.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2024. január 28-ára és 29-ére szervezett munkabeszüntetésének hétfői napján a teljes munkavállalói létszámnak mindössze egyötöde vett részt a sztrájkban. A MÁV–Volán-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások már kedden folytatódnak.

A SZAKSZ által meghirdetett munkabeszüntetés második napján, hétfőn 16 órakor összesített információk szerint – az érdekképviselet által közzétett adatokkal szemben – a teljes munkavállalói állománynak mindössze 21 százaléka, míg a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetőknek az 56 százaléka nem vette fel a munkát. Az adatok vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak: van, ahol például az autóbusz-vezetői állomány csupán hét százaléka, míg a hétfői munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetőknek a tizenkét százaléka vélte úgy, hogy a folyamatban lévő tárgyalásoknál célravezetőbb a munkabeszüntetés.

Az egyéb fizikai, illetve a szellemi munkavállalóknak a hat százaléka vett részt a sztrájkban országosan.

A MÁV–Volán-csoport és a Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a lehető leghamarabb megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal.

(Nyitóképünk illusztráció)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek