A frankfurti sztrájk az ítélet ellenére folytatódik

iho/repülés   ·   2012.02.29. 15:48
Betiltotta a frankfurti repülőtér földi személyzetének sztrájkját a frankfurti munkaügyi bíróság, de a GdF szakszervezet az akciót ennek ellenére folytatja.

A bíróság szerdán – a Fraport és a Lufthansa közös beadványára – ideiglenes intézkedésként azonnali hatállyal elrendelte a sztrájk beszüntetését. A döntés ellen a tartományi munkaügyi bíróságon lehet fellebbezni. A bírósági döntésnek a GdF ügyvédei szerint nincs felfüggesztő hatálya a már folyamatban levő sztrájkra. Ugyanakkor a GdF elnöke úgy nyilatkozott, hogy tárgyalnak a Fraporttal a gyors befejezésről. A munkabeszüntetés az eredeti tervek szerint csütörtökön hajnali öt óráig folytatódna.

Ugyanez a frankfurti munkaügyi bíróság kedden nem engedélyezte, hogy a repülőtér légi irányítói is csatlakozzanak a földi személyzet sztrájkjához. Határozata szerint a légi irányítók által beharangozott hatórás sztrájk „aránytalanul” nagy hatással lett volna a repülőtér működésére ahhoz képest, hogy csak a sztrájkoló kollégák iránti szolidaritásból került volna rá sor.

A frankfurti repülőtér a megszakításokkal közel két hete tartó sztrájk eddigi kárait 3,5 millió euróra teszi, a Lufthansa a maga számára több tízmillió eurós kárt becsül.

Kapcsolódó hírek