A kis hatótávolság miatt kevés az elektromos autó Magyarországon

MTI/iho   ·   2018.03.09. 10:38

Bár ötszörösére nőtt 2013-hoz képest az elektromos autók piaca Magyarországon, száztizenhatezer személyautóból csak hétszázkilencvenöt volt elektromos autó 2017-ben - mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja az M1 aktuális csatornán. Szerinte ennek az az oka, hogy az elektromos autók hatótávolsága nem vethető össze a belső égésű motorokkal működő autókéval. Fontos tényező tehát az elektromos autóknak szánt töltőhálózat kiépítése.

Az Európai Unióban eladott alternatív hajtással rendelkező autók csupán a 4,8 százalékát adták az új személygépjárműveknek, és a 4,8 százaléknak mintegy fele volt tisztán elektromos meghajtású autó. Az előrejelzések szerint 2030-ban az alternatív hajtással rendelkező gépjárművek még mindig nem teszik ki a teljes gépjárműállomány 50 százalékát - mondta Zs. Nagy István.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek