A Kühne+Nagel új kecskeméti logisztikai központja

iho/közút   ·   2012.06.19. 13:30

Hatmilliárd forintos beruházással létrehozott tízezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázist adott át a Kühne+Nagel német cégcsoport magyar leányvállalata Kecskeméten.

A cég raktárbázisa öt hónap alatt készült el, és alapvetően azért épült, hogy alkatrészekkel szolgálja ki a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát. Az év végéig 100 fő foglalkoztatását tervezik az új logisztikai bázison, ahol már a gyártási sorrendnek megfelelő előválogatást is elvégezhetik. A Kühne+Nagelnek 175 alkalmazottja dolgozik a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában, az új bázis az autógyár közelében épült.

A német cég 1992-ben alapította magyarországi leányvállalatát. A pátyi 16 ezer négyzetméteres logisztikai központból az autóipar mellett egyéb ipari szegmenseket is ellátnak alkatrésszel. A cég magyarországi alkalmazottainak száma az év végére eléri az 500 főt. A német anyavállalatot 1890-ben alapították hajós szállítmányozó cégként. A családi vállalkozás mára a világ egyik meghatározó logisztikai szolgáltatójává vált, a szállítás minden vertikumában jelen van; vízen, közúton, vasúton és légi úton is szállít az ipar számtalan területén alkatrészeket, termékeket. A Kühne Nagel a világ több mint 100 országában van jelen, kishíján ezer telephelyén összesen 63 ezer embert foglakoztat.

Kapcsolódó hírek