A Lufthansa kétszáz pilótát és légiutas-kísérőt vesz fel új leányvállalatához, a City Airlines-hoz

iho/repülés   ·   2023.11.24. 08:20
lufthansa_frankfurt

Megkezdte a felkészülést a jövő nyári indulásra a City Airlines, a Lufthansa-csoport által alapított legújabb légitársaság. Hamarosan kezdődik a toborzás! 

A légitársaság kezdetben kétszáz tapasztalt alkalmazott felvételére készül, és vonzó fizetéseket, illetve munkakörülményeket kínál. A tervek szerint a City Airlines Airbus A319-essel kezdi meg működését, ezért ezen a típuson kezdik meg a személyzet tagjainak a képzését – várhatóan 2024 elején –, hogy felkészítsék a pilótákat és a légiutas-kísérőket a nyári indulásra.

A City Airlines a legújabb légitársaság, amit a Lufthansa-csoporton belül alapítottak. A csoporthoz tartozik maga a Lufthansa, továbbá az Eurowings, a SWISS, az Austrian Airlines és számos további leányvállalat. A City Airlines gründolását az magyarázza, hogy a tulajdonos szeretné kitölteni a jelenlegi útvonalhálózaton lévő kisebb „lyukakat", szolgáltatási hézagokat. A tavaly nyáron alapított légitársaság két csomóponti reptéren, Münchenben és Frankfurtban rendezkedik be. A tervek szerint ezeken a bázisokon túlnyomórészt keskenytörzsű repülőgépeket fog üzemeltetni, és olyan célországokba, illetve repülőterekre repül, ahová a Lufthansa CityLine leányvállalata valamilyen okból nem létesített desztinációt.

Jelenleg azonban még csak egy repülőgép van a légitársaság állományában, egy Airbus A319-es. A D-AILX lajstromjelű madár eredetileg 1998-ban állt rendszerbe a Lufthansánál, majd májusban átadták CityLine-nak, ahonnan végül City Airlines-nál között ki. Utóbbinál természetesen számolnak a flotta erőteljes bővítésével, Airbus A220-asok és Embraer E2-esek beszerzése/lízingelése, illetve a csoporton belüli átvétele révén – ebből is kiviláglik, hogy a légitársaság főként rövid és közepes távolságú útvonalakat fog lefedni, ezen belül is a City Airlines feeder járatokat üzemeltet majd a Lufthansának.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek