A régi rend szerint

Vörös Attila   ·   2014.01.09. 19:00
IMG_9460__140108_Selyp__M62127__400

Elfogyott a cukorrépa, mind Kaposváron van már, így Szentesről, Csabacsűdről és Jászapátiból sem indulnak már hosszú tehervonatok Somogyba. Kiemeltük ezt a néhány berakóállomást, hiszen a mostani kampányban itt fordultak meg a hatvani Szergejek: Jászapátiban hivatalból járt hatvani 62-es (főleg a 108-as), a másik két helyen pedig az ideiglenesen szolnokivá váló 127-est láthattuk dolgozni. A 108-as december közepi kiesésével az a többször megénekelt helyzet állt elő, hogy Csörgők dolgoztak a salgótarjáni vonalon, a jászapáti üres répavonatot pedig egyszer Púpos húzta.

Csörgő Kisterenyénél a koperi tranziton<br>(képek: Vörös Attila)

A 108-ast továbbra is Záhonyban gyógykezelik, de a 127-es már hazatért Hatvanba, így a jászberényi tolatósról többnyire kiszorítja a mostanában egyeduralkodóvá vált Púpost. December végén kisegítésnek a ferencvárosi 230-ast küldték a 108-as pótlására Hatvanba, pár fordulót ő teljesített Vámosgyörk és Jászapáti között.

Január 8-án már újra a 127-es dolgozott a salgótarjáni vonalon

Jelenleg egyetlen hatvani Szergejként a szerdán szokásos somoskőújfalui tranzitvonatot a 127-es húzta, így megint Púpost kellett bevetni a jászberényi kiszolgálón. Ez egyébként így szokott lenni: főleg Szergej dolgozik a 82-es vonalon, de sokszor van Púpos is a vonat élén, ha a Szergejek más munka vagy karbantartás miatt nem állnak rendelkezésre.

A 201-es Púpos tart Jászberény felé

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Kapcsoljuk össze Európát vonattal!

iho/vasút   ·   2023.02.03. 15:00

Az Európai Bizottság tíz olyan pilotprojekt támogatására bólintott rá, melyek vagy új nemzetközi vasúti összeköttetéseket hoznak létre Európában, vagy a már meglévőket fejlesztik tovább.

Idén először: megjelent az Indóház

T. H. F.   ·   2023.02.03. 12:00

A XIX. évfolyam első kiadása már sejteti, hogy az idei esztendő a nagy vasútgépészeti évfordulók jegyében telik majd. 

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.