A United nem felelős a gépével végrehajtott terrortámadásért

iho/repülés   ·   2012.11.21. 19:46
UA175_cim

A United Airlines nem felelős a gépeivel elkövetett terrortámadásokért – mondta ki egy kerületi bíróság az Egyesült Államokban. A kereset állítólagos biztonsági hiányosságok miatt vonta volna felelősségre a légitársaságot, amelyek lehetővé tették a gépeltérítést, csakúgy, mint az American Airlines esetében.

Mint ismeretes: 2001. szeptember 11.én először az American, utána a United egy-egy gépét vezették terroristák New Yorkban a World Trade Center ikertornyaiba. A pert a WTC bérlője kezdeményezte, egy nagyobb eljárás keretében, amely mindkét légitársaságot felelőssé tenné az elkövetett támadásokért.

A cég a United holdingot halált okozó gondatlanságért akarta elítéltetni, azonban a kerületi bíró írásbeli ítéletében elutasította a vádat. Indoklása szerint nem a légitársaság a felelős azért, mert a gépeltérítők átjutottak a biztonsági átvillágításon.

A keresetet benyújtó WTCP 2001 júliusában, tehát három hónappal azelőtt vette bérbe a World Trade Center összesen négy épületét, hogy bekövetjezett a támadás.

Kapcsolódó hírek