A valószínű ok: jegesedés – autópályára zuhant a gép

iho/repülés   ·   2011.12.21. 08:23

A baleset az Egyesült Államok északkeleti részén, New Jersey államban történt. A szerencsétlenül járt gép mind az öt utasa, köztük két gyerek is életét vesztette, közölték a légügyi hatóságok.

A balesetet szenvedett járt gép egy egymotoros Socata TBM-700-as volt, mely Teterboróból szállt föl, majd 14 perccel később eltűnt a radarokról. A gép a 287-es autópályára zuhant, melyet le kellett zárni. A földön senki sem sérült meg. A kisgép úti célja egy Georgia állambeli település lett volna nem messze Atlantától.

A katasztrófa előtt nem sokkal a gép a toronnyal jegesedésről kommunikált, de egyelőre nem világos, hogy jegesedésveszélyt jelentett, vagy azt kérdezte, merre vannak a jegesedésveszélyes zónák. A torony 17 ezer lábon tudott jégveszélyről, a pilóta azt remélte, hogy ezen a rétegen hamar átemelkedik.

A szemtanúk szerint a gép felett a pilóta láthatóan elvesztette az uralmát, és különböző extrém manőverek után a TBM-700-as zuhanni kezdett, a repülőgép-vezető megpróbálta felvenni a zuhanásból, de gyaníthatóan a túlterhelés miatt ekkor letörtek a szárnyai.

 

Kapcsolódó hírek