A viharos éjszaka következményei a síneken

iho/vasút   ·   2017.08.11. 09:45
vihar_kislid

Frissítés: Szerkesztőségünk megszerezte azokat a fényképeket, melyek tegnap este készültek, miután a Hamburg és Budapest között közlekedő 173-as Hungária EC Brodské és Kúty (Jókút) között belerohant a sínekre dőlt fába. Az információk szerint éjfél lett, mire az egyik vágányt sikerült felszabadítani. Bár az érintett vasúttársaságok vonatpótló buszok beállításáról intézkedtek, ezek csak a személyvonatok utasait szállították el, a nyílt pályán veszteglő EuroCity utasaival senki nem törődött, azok csak a pálya részleges felszabadítása után tudtak továbbutazni. A járművek sérüléséről egyelőre nincsen további információnk.

Legújabb hírek szerint Pozsony és Jókút között biztosítóberendezési hiba miatt megint áll minden. Ha tehetik és nem kell ma mindenképpen Prágába, vagy Brünnbe utazniuk, akkor halasszák el az utazásukat!

Messerschmitt találkozása a fával Jókút előtt (forrás: novinky.cz)

Korábban írtuk:

A Mávinform tájékoztatása szerint Maklár és Eger között péntek hajnalban egy közúti jármű magas rakománya leszakította a felsővezetéket. A Füzesabony-Eger vonalon emiatt, várhatóan péntek délig, vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A zalaegerszegi állomáson a városi áramellátás szünetelése miatt nem működik a vasúti biztosítóberendezés, emiatt onnan 20-30 perces késéssel indulnak a reggeli vonatok.

Prága felől a csütörtök esti vonatok még nem érkeztek meg sem a párkányi, sem a szobi határállomásra. Emiatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni - szerelvény hiánya miatt - a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba.

Hegyeshalomról az osztrák vasút időjárási okok miatt korábban nem fogadott és nem is indított Magyarország felé vonatot, de a zárást nem sokkal korábban már feloldották, így a Münchenből érkezői Kálmán Imre EN vonat is úton van már Budapest felé.

A csütörtök esti nyugat-dunántúli viharos időjárás több vasútvonalon gondot okozott. Kidőlt fák, megsérült felsővezetékek akadályozták a közlekedést Zalaegerszeg- Zalaszentiván, Zalaegerszeg-Bak, Nagykanizsa-Zalakomár, Ukk-Őriszentpéter, Gyömöre-Győrszemere, Győrszabadhegy-Pannonhalma, továbbá Ács-Győr-Kimle-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között. A hajnali üzemkezdetre mindenütt eltávolították a sínekre dőlt fákat, helyreállították a megsérült vezetékrendszereket, így ott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek