A Yunex Traffic városi forgalomirányítási megoldása immáron egész Londonban működik

iho.hu   ·   2024.06.09. 08:20
yunex

A hosztolt UTC-UX rendszernek a bevezetése hatékonyan helyettesíti a Transport for London meglévő, elöregedő rendszerét. A továbbfejlesztett felhasználói felületek bevezetése, valamint az új funkciók – beleértve az automatikus adatbázis-frissítéseket, a buszprioritási képességeket és az új UTC-rendszert – bíztató jövőképet teremtenek a brit főváros forgalomirányításának és úthálózatán.

  • A Yunex Traffic a TfL (Transport for London) ambíciózus, valós idejű optimalizációs (RTO) programját szállította a sikeres, londoni UTC (Urban Traffic Control) bevezetést követően.
  • Ez az úttörő megoldás jelenleg London mind az 5500 közlekedési csomópontját felügyeli és ellenőrzi, felváltva a TfL meglévő rendszerét.
  • Az új rendszer lerövidíti az utazási időket, elősegíti a forgalom áramlását és az incidensekre adott helyes válaszok megadását, javítja a közlekedők valós idejű  tájékoztatását.

Ezt az új hosztolt UTC-UX megoldás telepítéséhez két hétre és mindössze öt migrációs napra volt szükség. Ezzel a TfL immáron minden további nélkül  megbízható és fenntartható utazásokat nyújthat az összes közlekedőnek 5500 csomóponton és a gyalogos-átkelőhelyeken. Carl Eddleston, a TfL hálózatkezelési igazgatója szerint:

„London úthálózata létfontosságú szerepet játszik abban, hogy naponta több millió utazást tegyen lehetővé. A célunk az, hogy az emberek ugyanolyan biztonságosan és kiszámíthatóan közlekedhessenek gyalogosan, kerékpárral, buszon ás autóval. Ez a világelső forgalomirányítási rendszer megváltoztatja az adatforrásokat, az ezekből kinyert információk révén hatékonyan kezeli az úthálózatunkat, felszámolja a torlódásokat, csökkenti a késéseket, végső soron lehetővé teszi a minőségi utazást.”

A Yunex Traffic intuitív, közvetlenül a webböngészőből működő UTC-UX rendszere számos új megoldást kínál a TfL-nek, beleértve a forgalomirányítási-rendszer és a forgalmi csomópontok állapotának áttekintését, továbbá a környezetérzékeny, intuitív vezérlési funkciókat. A TfL emellett az automatikus rendszerfrissítések funkcionális előnyeit is élvezi. A rendszer lehetővé teszi a vállalat multimodális hálózatvezérlő Fusion platformjának bevezetését is. Ez új alapokra helyezi a metropolisz közlekedési jelzőlámpáinak vezérlését, hiszen felváltja a London-szerte működő, több mint harminc éve használt Scoot-rendszert. Folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalmat, monitorozza a torlódásokat és a forgalmi zavarokat, és az adatok alapján hozza meg azokat a döntéseket, amelyek visszaállítják a forgalom normális ritmusát – például a közlekedési jelzőlámpák újraprogramozásával.

Az innovatív program három különálló szakaszban valósult meg. Az első fázisban a Yunex Traffic és a TfL szolgáltatásfejlesztő csapata szorosan együttműködött az új, felhőalapú UTC-megoldás fejlesztésén, amely immár a TfL általános RTO programjának részeként működik. Ezzel párhuzamosan a második fázis az új Fusion vezérlőalgoritmusok fejlesztésére összpontosított, amelyeket az UTC-UX implementáció sikeres befejezését követően egész Londonban bevezetnek az elkövetkező években. Végül a harmadik fázisban a Yunex Traffic vállalja a felelősséget az UTC-rendszer karbantartásáért a szerződésben foglalt időtartam során.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek