Air France - Air Berlin szövetség?

iho/repülés   ·   2012.11.22. 18:41
cim3

Az Air France az Air Berlinnel szövetkezve szeretné erősíteni jelenlegi gyenge jelenlétét a kelet-európai piacokon. Erről a francia légitársaság elnöke, Alexandre de Juniac nyilatkozott az Air Transport Worldnek, hozzátéve, hogy ez nagyban múlik az Air Berlin többsségi részvényese, az Etihad döntésén.

A Sky Team légitársasági szövetségen belül a francia hordozónak a Tarom és a CSA a szövetségese, de Juniac azonban gyengének minősíti az Air France térségi pozícióit. Ugyanakkor a nagy német piac is fontos lenne, ahonnan az Air Berlin tudna ráhordani a párizsi Charles de Gaulle felé, jegyezte meg a francia társaság elnöke.

Miközben az Air Berlint márciusban vették fel a oneworld tagjai közé, a társaság a Sky Team tag Air France/KLM és az Etihad társaságában kezdeményezett stratégiai együttműködést a hálózat megerősítése érdekében.

De Juniac továbbra is nehéznek ítélte meg a légitársasága helyzetét: noha sikerült elindítani a Transform 2015 kiadáscsökkentési programot, 2014-ig még eltart a nehéz periódfus, beleértve a 2013-ban várható újabb ütközéseket a légiutaskísérők szakszervezeteivel.

Kapcsolódó hírek