Airbus A320neo-kat rendelnek az oroszok?

iho/repülés   ·   2011.07.12. 13:11
Aeroflot320de_cr

Az Aeroflot lehet a Le Bourget szalonon oly hatalmas sikert aratott új keskenytörzsű Airbus-változat első oroszországi vásárlója. A Russian Aviation értesülése szerint 2014-15-ben akarja megújítani a légitársaság a 320-as flottáját, amelynek első darabja 2003-ban állt náluk szolgálatba, és most már 75 darabra nőtt. Az első tíz példány, amelyeket a cég nyilván használtan vett, már 18 éves, aktuális tehát a 320-as géppark megújítása.

A légiszalonon az Aeroflot vezérigazgatója, Vitaly Savelyev még csak aról beszélt újságírók kérdésére, hogy a társaság fontolgatja új 320neo-k vásárlását. A cég egyik szóvivője megerősítette, hogy az Aeroflotnak " nagy mennyiségben lesz szüksége új minőségű repülőgépekre ővítési elképzelései megvalósításához. Azonban a jelek szerint az Aeroflothoz kapcsolódó lízingcég is a továbbfejlesztett 320neo-k beszerzését készíti elő, miközben korábban a Boeinggal is szerződött 50 B737-es szállítására.

Mint korábban jeleztük, az Aeroflot a jelek szerint ismét valóban igen komoly átalakítások előtt áll, pontosabban megkezdődtek az előkészületek annak a gigalégitársaságnak a létrehozására, amely az Aerofloton kívül több, nagyobb hányadban állami tulajdonban lévő orosz légitársaság beolvasztásával jönne létre. Közben privatizációs tervekről is keringenek a hírek, de a magánosítás előtt szükség lenne a vállalatok megerősítésére, s ebbe az irányba mutat a jelek szerint az Aeroflot flottakonstrukciója is.

Kapcsolódó hírek