Átadták a felújított Baja–Kelebia összekötőutat

MTI   ·   2012.11.13. 16:20

Elkészült a Baját Kelebiával összekötő mellékút 18 kilométeres szakasza az új Széchenyi Terv támogatásával, a több mint 1,4 milliárd forintos beruházást kedden adták át – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság keddi közleménye szerint az uniós forrásból felújított útszakasz elsősorban a Bácsalmás és Bácsbokod, illetve a Bácsbokod és Baja közötti részt érinti, amely Bács-Kiskun megye egyik leghátrányosabb kistérsége.

A beruházás során elvégezték a pályaszerkezet cseréjét, a padka újraépítését, kialakították az útpálya vízelvezetését, gondoskodtak az árkok és átereszek tisztításáról, továbbá az útszakaszon lévő műtárgyak felújításáról is. Emellett a forgalombiztonság érdekében több helyen is új autóbuszöblöket létesített a kivitelező. A felújított útszakasz csaknem 10 ezer ember biztonságosabb utazását segíti.

Az új Széchenyi Terv regionális operatív programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda közút rendelkezésére.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.