Átfogó akció a biztonsági övek használatának ellenőrzésére

MTI/iho   ·   2015.03.08. 17:09

A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL – az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata – szervezésében hajtják végre. TISPOL SEATBELT-ellenőrzés egy évben kétszer zajlik, ennek során a TISPOL-tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

A rendőrség közleménye szerint a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében – olvasható a rendőrség közleményében.

Mint írták, az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények – az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek