Autómegosztó szolgáltatást indít a DriveNow Budapesten

MTI   ·   2019.04.11. 15:00

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t. A cég nyolc modellel indítja a szolgáltatást, köztük negyven elektromos BMW i3-assal. Budapest a német hátterű autómegosztó működésének első kelet-közép-európai helyszíne. A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő hatvanhárom négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow alkalmazás segítségével bérelhetik ki a gépkocsikat.

A magyar piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (három, hat, kilenc órás) csomagokkal is bérelhetők lesznek az autók. A Wallis Autómegosztó Kft. a vállalkozást hosszú távra tervezi, reményeik szerint a magyar piac a következő években jelentősen nő majd. Az érdeklődők április 11-től kezdhetnek regisztrálni a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Az első ötezer felhasználó ingyenesen regisztrálhat a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben huszonöt bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

A BMW-csoporthoz tartozó DriveNow 2019 február óta, a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve, Share Now néven, közös vállalkozásként működik, a hatósági jóváhagyások folyamatban vannak. A Share Now a BMW és a Daimler AG ötven-ötven százalékos tulajdonú közös vállalata. A Share Now-nak több mint négymillió felhasználója van és több mint húszezer, köztük 3200 elektromos járművel van jelen a világ harminc nagyvárosában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.