Autót gázolt a Baranya Intercity

iho/biztos út   ·   2017.03.18. 16:12

Keszőhidegkút-Gyönk vasútállomás közelében lévő átjáróban a Budapestről Pécsre tartó Baranya InterCity elé hajtott egy személyautó és összeütköztek. A balesetkor a fénysorompó jól működött. A mozdony az autót körülbelül kétszázötven méteren át tolta, miközben maga alá gyűrte. Az ütközéstől a mozdony is meghibásodott. A katasztrófavédelem információi szerint az autó sofőrje meghalt. A vonaton tartózkodó több mint százharminc utas közül senki sem sérült meg. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt - várhatóan estig - a Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész közötti szakaszon szünetel a vonatforgalom, ezért itt pótlóbuszok szállítják az utasokat. A baleset és az átszállások miatt a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon húsz-ötven perccel növekedhet a szombat délutáni vonatok menetideje.

A baleset miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomások között vonatpótló buszok közlekednek. Az éven eeddig jóval több az útátjárós balesetek száma, mint a tavalyi év hasonló időszakában

A MÁV-Start kiemeli: március végéig a rendőrséggel közös ellenőrzéseket tartanak több megye vasúti átjáróiban, mert az év első két hónapjában több mint duplájára, hatról tizenháromra nőtt a vasúti-közúti átjárókban történt balesetek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A balesetek mindegyike a személygépkocsi- és tehergépjármű-vezetők mulasztására, figyelmetlenségére vezethető vissza. A több megyére kiterjedő márciusi kampány elsődleges célja, hogy rámutasson a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára, hiszen a sokszor emberéletet követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek