Az Allison Isztambul tisztán tartásában is segít

iho   ·   2014.02.26. 12:15
00kicsi

Az újszerű konténergyűjtő és -tisztító rendszert az olasz székhelyű Nord Engineering alkotta meg, az Easy hulladékgyűjtő rendszerek alkalmasak a felszíni és a felszín alatti utcai edényekből gyűjtésre, és tartalmaznak egy mosó-fertőtlenítő berendezést is a tisztításhoz. A rendszer két konténerből áll, amelyeket úgy terveztek, hogy az általános és az ipari hulladék gyűjtésére is alkalmas, ezzel nagy kapacitást, ugyanakkor kis környezeti hatást érnek el. Az új, felszíni Easy-City konténerek 3750 literes kapacitásúak, moduláris kialakításúak. Az Easy-rendszer tartozéka egy speciális lift, amelyhez kampós akasztót rögzítettek, ezzel az utca mindkét oldalán elhelyezett konténereket is kezelheti egyetlen operátor a járművezetői fülkéből irányítva, legyenek azok akár a felszínen, akár alatta. A hagyományos módszerekhez képest a hulladékgyűjtés így sokkal gyorsabb, könnyebb és csendesebb lesz.

Az Allison sebességváltóval felszerelt járművek sofőrjei jobban tudnak koncentrálni munkájukra, és mindkét kezük a kormányon lehet, így biztonságosabban dolgozhatnak és gyorsabban gyűjthetik a hulladékot minden egyes ürítési ponton<br>(forrás: Allison Transmission)

A működési hatékonyság érdekében a Nord Engineering ezekben az „Easy”-rendszerű hulladékgyűjtő járművekben az Allison automata sebességváltót alkalmazza. Azon kívül, hogy egyszerűbb működtetni, a nyomatékváltó precízebb manőverezést és araszolást tesz lehetővé, ezzel is védi a jármű hajtásláncát a túlerőltetéstől. Az Allison sebességváltóval felszerelt járművek sofőrjei jobban tudnak koncentrálni munkájukra, és mindkét kezük a kormányon lehet, így biztonságosabban dolgozhatnak és gyorsabban gyűjthetik a hulladékot minden egyes ürítési ponton. A sebességváltó két kihajtást (PTO) tesz lehetővé, valamint választható hozzá integrált retarder is a fékezés segítésére a biztonság növelésére és a kopás csökkentésére. Az Allison automata sebességváltókhoz egyrészt fejlett elektromos vezérlés tartozik, amely gondoskodik az optimális üzemanyag-felhasználásról, valamint általános elektromos input/output csomag rendelhető a jármű felépítményének integrálását lehetővé téve. Az auto-neutral funkció, ami arra hivatott, hogy a váltót üresbe lehessen kapcsolni, míg a jármű egy helyben áll, vagy amikor emeli a konténereket, különösen hasznos a fogyasztás csökkentése érdekében. Mihelyt a sofőr kiengedi a féket, a váltó azonnal visszakapcsol menet-sebességbe. A Nord Engineering azt tapasztalta, hogy az Allison automata sebességváltóval felszerelt hulladékgyűjtő járművek gyorsabban befejezik a ciklust, mint azok, amelyeket manuális vagy félautomata váltóval szereltek fel.

A működési hatékonyság érdekében a Nord Engineering az új Easy rendszerű hulladékgyűjtő járműveihez az Allison automata sebességváltóját választja

Az Easy hullandékgyűjtő rendszereket Isztambul Kadıköy, Kartal, Maltepe, Atasehir, Sancaktepe, Tuzla, Besiktas, Sisli, Sarıyer, Fatih, Esenler, K.Cekmece és Avcılar körzeteiben, valamint Ankara Cankaya, Izmir Karsıyaka, Sanlıurfa és Gaziantep Sehitkamil önkormányzatok területein használják. Ugyancsak népszerűek Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Svájcban, valamint gyorsan terjednek Dél-Amerika, az Egyesült Arab Emírségek, Katar, Románia és Oroszország területén is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek