Az első amerikai 787-es tulajdonos: a LAN

iho/repülés   ·   2012.09.01. 08:00
LAN1cim

Ünnepélyes keretek közt vette át első 787-esét a típus első amerikai, közelebbről dél-amerikai felhasználója. A LAN a negyedik légitársaság, amely fogalomba állíthatja a különlegesen jó üzemeltetési költségeket ígérő, kompozit-építésű szélestörzsű utasszállítót.

A LAN egyike a kontinens vezető légitársaságainak, és a típus forgalomba állításától hosszabb útvonalakat, gazdaságosabb működést és fokozottabb utaskomfortot remél. A társaság összesen 32 Dreamlinert rendelt.

A típus várható célállomásai: Santiago, Buenos Aires, Lima, Los Angeles, Madrid és Frankfurt. A LAN a gépet 30 business és 217 economy utasra rendeztette be, és ez lesz az első gép, amely már a Panasonic integrált utaszórakoztató rendszerével, érintőképernyőkkel szereltette fel a kabint.

Ez a 18. Dreamliner, amely a légitársaságokhoz kerül, a kibocsátó a japán ANA volt, majd egy másik japán társaság, a JAL vehette át első gépeit. Nemrég állt szolgálatba az Ethiopean Airlines első 787-ese, a LAN-t pedig valószínüleg a United és a Qatar követi. Szó volt az Air India gépeinek átadásáról-átvételéről is, a 787-asok már készen vannak, de a jelek szerint továbbra is folynak még a tárgyalások a késedelmes leszállítás kapcsán az indiaiak követelte kártérítésről.

Kapcsolódó hírek