Baleset Csehországban, a velimi tesztpályán

iho/vasút   ·   2023.07.18. 21:55
VUZ9

A kár 1,28 milliárd forint, sérült egy tolatómunkás, egy Kiss és egy Traxx is. 

A közép-csehországi Velim melletti tesztpályán július 18-án délután tolatás közben ráfutásos baleset történt, aminek következtében több vasúti jármű is megsérült, sőt a tolatásvezető is könnyebb sérüléseket szenvedett. A balesetben az éppen tesztelés alatt álló Kiss szerelvénye siklott ki és rongálódott meg, ami a ZSSK tulajdona, ezen kívül még egy Traxx MS3 típusú mozdony és a 794-es sorozatjelű tolatómozdony is megsérült. 

Az információk szerint tolatás közben történt a baleset, a 794-es sorozatjelű mozdony okozta a balesetet, miközben a tolatásvezető is megsérült. A Kiss szerelvénye állt a baleset pillanatában. A kár jelentős, első becslések szerint 80 millió korona, azaz 1 milliárd 280 millió forint. A baleset körülményeit vizsgálják, további információk később lesznek ismertek. 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.