Baleset a 30a-n, de nincsenek pótlóbuszok!

MTI/iho   ·   2013.08.29. 21:33

Jelentős késéssel közlekedtek a vonatok a Budapest–Székesfehérvár vonalon. A 95819-es tehervonat mozdonyának (400 917) Székesfehérvár 56-os váltójánál, kijárás közben letört az áramszedője csütörtök este. A baleset a bal vágányon történt, de a jobb vágányra átlógó áramszedő miatt megbénult a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Dinnyés között. A gépet a szintén Székesfehérvárról kiállt 316-os Szergejnek kell visszavontatnia. Emiatt jelentős 30–40 (egyes járatok utasai 60–100) perces késésre számíthatnak az említett vonalon utazók.

Aztán romlott a helyzet: állt a vasúti közlekedés, jelentős 80-120 perces késések voltak. Az utasforgalom lebonyolításához a vasúttársaság autóbuszokat rendelt, de a vidéki autóbusz-társaságok nem tudtak járműveket biztosítani az utasok elszállításához.

A közlekedés végül nem sokkal este tíz óra után indult meg egy vágányon – a menetrend csak péntek reggelre állt helyre.

A 30a vonal állapota 2013. augusztus 29-én, este fél tízkor

Ott van a vonaton? Mit lát, tapasztal? Mit mondanak, ígérnek? Családtagjai, ismerősei, barátai ülnek a szerelvényen? Várjuk e-mailjét!

A csütörtök további balesetei

Gyalogos gázolás miatt nem közlekedtek a vonatok a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonal Medgyesegyháza–Magyarbánhegyes között szakaszán. A rendőrség nem sokkal este hét előtt befejezte a helyszínelést, így a balesetben érintett szakaszon megindult a vasúti közlekedés.

Délelőtt Abonyban néhány méterre az állomástól egy gyalogos, majd délután – szintén a ceglédi vonalon – a Budai út megállóhely közelében egy tehergépkocsi vezetője hajtott az érkező sebes vonat elé. Itt a teherautó a a sínekre, ahol ütközött a Záhony felől érkező sebesvonattal. A balesetben senki sem sérült meg, de a fényjelző és a sorompó használhatatlanná vált, mivel a teherautó kiszakította a jelzőberendezést a talajból. A helyszínelés végéig az erre közlekedő vonatok egy vágányon, átlagosan 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekedtek.

A 4-es főút Cegléd és Ceglédbercel közötti szakaszán csütörtök dél körül egy személyautó és egy kamion ütközött össze. Beluzsárné Belicza Andrea a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a főút 65-ös kilométerénél történt balesetről elmondta, a személyautó Budapest felől Szolnok felé haladt, amikor átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő kamionnal. Mindkét járműben csak a sofőr tartózkodott. A kamion vezetője nem sérült meg, míg a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. A 4-es főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, az arra közlekedőket a ceglédi körforgalomnál, illetve a ceglédberceli lehajtónál a települések felé terelték.

Vajon mit akart a teherautósofőr? Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Délelőtt eddig tisztázatlan körülmények között felborult egy személyautó a Lánchíd budai hídfőjénél. A balesetben egy ember megsérült. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban az MTI-nek azt mondta: az autót vezető nő könnyebben sérült meg, a mentők a helyszínen ellátták. A baleset miatt a Lánchidat mintegy három órára zárták le.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A XI. kerületben, a Villányi úton és a Kosztolányi Dezső téren is villamos és személyautó karambolozott. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán azt közölte, hogy az utóbbi baleset miatt a 19-es és a 49-es villamos helyett Kelenföld vasútállomás és a Móricz Zsigmond körtér között autóbusz vitte az utasokat. „Minden irányból szinte áll a forgalom” – írta a BKK.

Öt autó ütközött össze az M2-es autóút gödi és dunakeszi csomópontja között: tisztázatlan körülmények között futottak egymásba, de csak anyagi kár keletkezett. A helyszínelés idejére a 28-as és a 21-es kilométerszelvény között lezárták az autóutat, a forgalmat a 2-es főútra terelték.

Kamionnal ütközött össze egy személyautó az M0-s 25-ös kilométerénél, és baleset volt az 1-es út felé vezető oldalon is, emiatt lelassult a forgalom az autóúton: az úgynevezett utoléréses balesetek során csupán anyagi kár keletkezett, senki sem sérült meg. Az M0-s 25-ös kilométerénél a roncsolódott járművek elfoglalták a fél útpályát, ezért kisebb dugó alakult ki az M5-ös autópálya irányába. Az autóút 1-es út felé vezető oldalán, a halászteleki csomópont közelében két személyautó karambolozott, mentőt oda sem kellett hívni. Az M0-ás több pontján jelentősen lelassult a forgalom, az 1-es út felé vezető oldalon több kilométeres volt a kocsisor.

Korábban megírtuk, összeütközött egy menetrend szerint közlekedő, valamint egy munkásokat szállító busz Kecskeméten, hárman megsérültek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek