Bemutatkozott Budapesten a Credobus Econell 12 Next

MTI/iho   ·   Frissült: 2022.08.31. 19:50
00_credobus_teszt

A magyar járműgyártás a gazdaság, az ipar teljesítményében meghatározó szektor, jelentős szerepet tölt be a foglalkoztatásban, a kivitelben – hangsúlyozta Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán a Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbuszát bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

Magyarországon négy autóbuszgyár van, köztük a Kravtex-Kühne Csoport, amely az ország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyárát működteti Mosonmagyaróváron és Győrben, termelői kapacitása a kelet-közép-európai régióban is jelentősnek számít. A bemutatott Credobus Econell 12 Next autóbusz más buszokhoz képest évente több mint négyezer literrel kevesebb üzemanyagot használ. – A Credobusok gyártása mintegy félezer munkahelyet jelent, és további száz magyar kkv-nak ad munkát, és várhatóan a vállalatcsoport hamarosan bemutatja a buszok akkumulátoros és hidrogén üzemanyagcellás változatát is – mondta a miniszter.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Credobus)

Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a Credobus Econell 12 Next autóbusz saját tömege minimum 1,5 tonnával alacsonyabb a piaci átlagnál, ezért jelentős mennyiségű üzemanyagot lehet vele megtakarítani, ezzel is mérsékelve a szén-dioxid-kibocsátást. Hozzátette, számításuk szerint a Volánbusz flottájának mintegy negyven százalékát jelentő 2400 Credobus jármű évente 5 milliárd forint üzemanyagot takarít meg a társaságnál.

A sajtótájékoztatón Kruchina Vincze, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az autóbuszok tesztelésénél kiemelten nézik az innovatív megoldásokat, az üzemeltetési költségeket, az utazók igényeinek való megfelelést.

Nyitóképünket az Artifex Studio Facebook-oldaláról vettük át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek