Bemutatta vadonatúj arculatát az Aegean Airlines

Maron Szilárd Ákos   ·   2020.02.12. 18:00
84257921_2750906554985427_6920672995241361408_n

Hosszú idő után megújult a görög Aegean Airlines arculata, amit egy új Airbus A320neo repülőgép festéseként mutatták be. A korábbi dizájn a társaság megalakulása, 1999 óta volt használatban. Korábban számos találgatás merült fel azzal kapcsolatosan, hogy vajon hogyan fest majd a légitársaság új arculata – mindenesetre a figyelmes toulouse-i spotterek érdekes fotókkal szolgáltak.

Landol az Aegean új típusa Athén repülőterén... (fotó: Twitter, @11aviation)

A légitársasághoz eddig érkezett három új repülőgép (SX-NEA, SX-NEB, SX-NEO) már az új festésben pompázik, ugyanakkor a választott lajstrom is találó. A nyári csúcsszezonig további három gép érkezése várható a flottába.

Lelepleződött az új külcsíne a légitársaságnak, SX-NEO, Airbus A320neo (forrás: Facebook élő közvetítés)

A következő hat évben az Aegean több mint 500 millió dollárt fog költeni flottája modernizálására, cseréjére, bővítésére. Az A320neo típusú, két osztályra osztott gépek 180 főre vannak székezve.  A társaság összesen harminc repülőgépet rendelt az európai gyártótól: húsz A320neót, továbbá tíz A321neo típusú gépet.

Az Airbus szemlélteő ábrája a típusról (forrás: Airbus)

Az átfogó változásokat jelzi, hogy új kinézetet kapott a kabin, és egyenruhát is frissít a légitársaság. Az Aegean ezzel az új külcsínnel szeretné tükrözni a görög kultúrát, az építészetet, az ég és a tenger kapcsolatát, a görög nemzet örökségét.

A leleplezés utáni első pillanatok... (forrás: Facebook élő közvetítés)

Az új festés, a megváltozott külcsín azonban csak a kezdet – jelentette ki a légitársaság vezérigazgatója, Dimitrisz Gerogiannisz. Hozzátette, ezzel a lépéssel elkezdődött a légitársaság új korszaka, amit ő szimplán csak Aegean 2.0-nak nevezett; a következő 24 hónapban a szolgáltatásaik, termékeik gyökeresen meg fognak változni. Kulcsfontosságú szerinte, hogy a konkrét cél a társaság széleskörű terjeszkedése, felfrissítése, a kovábbinál sokkal jobb utazási élmény nyújtása.

Az Aegean Airlines vezérigazgatója, Dimitris Gerogiannis beszédet mond a légitársaság jövőjéről (forrás: Aegean Airlines)

Érdekesség, hogy a ceremóniára készülő Aegean hónapokon át sikeresen, letakarva rejtegette a gépeket. Általában a társaságok az új kinézetüket, kabinjukat mockup-okkal, modellekkel szokták bemutatni, de ebben a helyzetben az Aegean feltűnő módszerrel élt, hiszen a végleges gépet mutatták be, látványos lézer és fényshow-val.

Az elmúlt évben az Aegean összesen 14 millió 990 ezer utast szállított, ez kís híján egymillió utassal több, mint 2018-ban. Idén a légitársaság jelentősen növeli aktivitását, 155 útvonalon fog repülni, 65 repülőgéppel, 17 millió 850 ezer ülőhely kapacitást kínálva.

Az élő közvetítést itt tudják megtekinteni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.