Bemutatták a legek Octaviáját

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2012.12.13. 14:30
skoda_00

Lehullt a lepel az új középkategóriás Skoda-modellről. A legek Octaviájának emlegetik, ez a modell a legújabb, legnagyobb, legbiztonságosabb, legtágasabb, és ami a legfontosabb, legkörnyezetbarátabb az összes Octavia modell közül.

Ezüst színben pompázott a bemutatón az új modell<br>(forrás: Škoda Auto Česká republika)

Az igazgató szavaival élve a harmadik generációs Skoda Octavia önmagában külön osztályt képez. Vahland szóvá tette, nem titkolt vágya, hogy az új modell az eladási listán a legjobb tíz közé kerüljön. Az újdonság 4659 milliméter hosszú, tehát 9 centivel hosszabb elődjénél, szélességét tekintve is nagyobb lett, itt 45 milliméter az eltérés, vagyis most 1814 milliméter széles az autó. A tengelytávolság is megnyúlott 108 milliméterrel. A csomagtér 590 literes lett, ez is a legnagyobb az alsó középkategóriában.

fotó: Škoda Auto Česká republika

TSI és TDI motorokat kap az új modell, a leggyengébb verzió az 1,2 TSI benzinmotoros lesz 63 kilowatt teljesítménnyel, a legerősebb változat pedig az 1,8 TSI benzinmotor lesz 132 kilowattos teljesítménnyel. A közkedvelt TDI típusnál lesz greenline változat is, ami 3,4 literes fogyasztásával a legkörnyezetbarátabb autót jelenti ebben a kategóriában. Manuális váltón kívül lehetőség lesz DSG típusú automata váltót is választani. Ígérnek még CNG meghajtású verziót is, és négykerék-meghajtásút is. Az RS változat pedig egy újabb leg lesz, ez lesz a leggyorsabb az Octaviák között.

fotó: Škoda Auto Česká republika

Az új modellt februárban kezdik árusítani Csehországban, az árát január második hetére ígéri a gyártó.

Kapcsolódó hírek