Bicske: két nagy ütemben születik meg az intermodális csomópont

iho/közút   ·   2022.03.09. 09:10
00_bicske_intermodalis_nif

Az előzetes ütemezésnek megfelelően haladnak a NIF Zrt. beruházásban megvalósuló bicskei intermodális csomópont fejlesztési munkálatai.

A projekt komplexitását mutatja, hogy a bicskei vasútállomás térségének fejlesztési feladatai két fő ütemben valósulnak meg. A projekt 2021 júniusában kezdődött meg, azóta zajlik a kül- és belterületi munkavégzés:

  • a vasútállomástól nyugatra épülő új Tatai út és Csákvári út közötti összekötő út alépítményi munkái és az épületbontási munkálatok befejeződtek,
  • a vasút fölött átvezető közúti felüljáró átépítése,
  • a gyalogos aluljáró meghosszabbítása, továbbá
  • fakivágások és előkészítő munkák

zajlanak.

(fotók: NIF)

A tavalyi év második felében elindult a déli oldalon megvalósuló P+R parkoló és körforgalom, a vasúti közrakodó vágányok burkolt rakterületének, és azok megközelítő útjának kivitelezése, a gyalogos peronaluljáró akadálymentes meghosszabbítása, a fejlesztéssel érintett terület csapadékvíz-elvezető rendszerének kialakítása, átépítése és a közműkiváltási munkák ütemezett megvalósítása. 2022. első negyedévében folytatódnak a déli P+R parkoló és az összekötő út földmunkálatai, valamint a gyalogos peronaluljáró meghosszabbítása a lépcsőkar és a liftakna építésével. Ezen kívül megkezdődnek az új rakodóvágányok nagytömegű földmunkái, valamint az összekötő úton a védőréteg építése. Jelenleg az első ütem munkálatai zajlanak, várhatóan 2023 októberében készül el ez az ütem.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap terhére valósul meg. A kivitelezést a V-Híd Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végzi nettó 9 milliárd 924 millió 882 ezer 416 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek