Bővíti budapesti bázisát a Lufthansa Technik

MTI   ·   2013.07.12. 20:12

A Budapest Airport és a Lufthansa Technik Budapest képviselői pénteken hét évre szóló bérleti megállapodást írtak alá, amellyel további 2000 négyzetméteres raktárhelyiséget bérel a repülőgépjavító a repülőtér üzemeltetőjétől – közölte a Budapest Airport. A szerződésben 5 éves meghosszabbítási opció is szerepel.

A Lufthansa Technik több mint egy évtizede működik Budapesten, főként repülőgép-karbantartási és -javítási munkát végez. A Lufthansa Technik állandó ügyfelei közé tartozik a német anyavállalat, a Lufthansa légitársaság mellett a Wizz Air, a Germanwings és a Norwegian is.

A bővítést a Budapest Airport is támogatja: a 2000 négyzetméternyi raktárhelyiség kialakítása több százmillió forintos ráfordítást jelent a repülőtérnek. A raktár- és műhelyterületek átszervezése révén egyidejűleg több munkát tudnak végezni a Lufthansa Technik szakemberei.

A fejlesztéssel a Lufthansa Technik 15 frissen végzett, magasan képzett repülőgép-szerelő számára teremt munkalehetőséget, ezzel mintegy 10 százalékkal emelik a létszámot.

Kapcsolódó hírek