Bővült a gdanski villamoshálózat

iho.hu   ·   2023.03.21. 10:05
gdansk

Méghozzá a Nowa Warszawska úton Ujesciskótól Przemyskáig.

Megnyílt a gdański villamoshálózat legújabb szakasza: az 1,7 kilométeres építmény a Nowa Warszawska úton halad Újesciskótól Przemyskáig, és a város déli részén teremt kötöttpályás összeköttetést két, már meglévő villamosvonal között.

A három megállóból álló szakaszt a Firma Budowlano, a Drogowa MTM és a Rajbud konzorciuma építette egy, még 2021 februárjában aláírt szerződés alapján. A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött és 2022 decemberében fejeződött be.

Gdańsk villamoshálózata tizenegy vonalból áll, teljes hosszuk 58,1 kilométer, üzemeltetője a Zarząd Transportu Miejskiego. A vágányok normál nyomtávolságúak, az áramellátás felsővezetékről történik, a feszültség 600 V egyenáram. A forgalom 1873-ban indult el. A járműállomány javát Pesa, Bombardier és modernizált, Düwag (képünkön) gyártmányú villamosok teszik ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek