Bronxi siklás: 4 halott, 63 sérült

iho   ·   2013.12.01. 19:18
nysil00

A New York Post című amerikai lap jelentése szerint legalább négy ember meghalt és 63 megsérült. Utóbbiak közül 11 állapota válságos, haté súlyos - közölte a tűzoltóság. A szerelvényt a mozdony nem vontatta, hanem tolta. A hét kocsiból álló szerelvényből öt vagon siklott ki, egy keresztbe fordult két párhuzamos sínpáron. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel siettek a helyszínre, 130 tűzoltó vesz részt a mentésben.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók:nypost.com)

A baleset után két órával legalább hat utas még mindig a szerelvények foglya volt. A baleset - helyi idő szerint - reggel 7 óra 20 perckor történt. A kocsik a Spuyten Duyvil nevű állomás előtti ívben, közvetlenül a megálló előtt siklottak ki. Egy törzsutas elmondása szerint a vonat a megszokottnál sokkal gyorsabban ment.

A vonalon szünetel a távolsági vasúti közlekedés, mert az Amtrak vasúti személyszállító cég vonatai ugyanazokat a vágányokat használják, mint az elővárosi közlekedést biztosító Metro-North szerelvényei. Az utasokat buszok szállítják. A szerencsétlenség súlyosságát mutatja, hogy a baleset helyszínére ment Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

A New York Post című amerikai lap megjegyzi, hogy júliusban ugyanezen a szakaszon kisiklott egy tehervonat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek