Budapest Airport: saját biztonsági cég

iho   ·   2013.07.03. 18:28

65 munkavállalóval július 1-jén megkezdte működését a BUD Security Kft, a Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú biztonsági cége, olvasható a reptérkezelő közleményében.

Az új vállalat a már meglévő biztonsági szakterületeket kiegészítve működik, elsőként légiközlekedés-védelmi feladatokat és biztonsági tanácsadással kapcsolatos tevékenységeket lát el. A leányvállalat indulása a Budapest Airport alkalmazottait nem érinti. A tervek szerint a BUD Security Kft. jövőben további – elsősorban biztonsági és védelmi – tevékenységekkel bővül, amivel más cégek számára is nyújthat biztonsági szolgáltatásokat a repülőtéren és más országokban.

A Budapest Airport a Malév leállását követően teljesen átalakult menetrend és utasforgalmi felépítés miatt döntött egy rugalmasabbam működő cégmodell mellett, amivel egyben a biztonsággal foglalkozó cégek piacára is beléphet. Az új vállalat további munkaerőpiaci előnye, hogy határozatlan idejű, stabil állást kapott a reptéren dolgozó, eddig kölcsönzöttként foglalkoztatott munkavállalók nagy része.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint „a hatékonyabb és rugalmasabb szervezéssel elsőként közvetlenül az utasok járnak jól, hiszen rövidebb sorok és kevesebb várakozási idő lesz elutazás előtt. Közvetve pedig, ahogy az új leányvállalat a terveknek megfelelően egyre több tevékenységet lát el, úgy teremt egyre több munkalehetőséget a repülőtéren.”

Kapcsolódó hírek