Dunakeszi megszerezte az IRIS-tanúsítványt

iho/vasút   ·   2016.03.07. 12:50

Sikeresen lezárult a Dunakeszi Járműjavító Kft-ben a közelmúltban megtartott IRIS Rev.2 tanúsítási audit. Az alapos felkészülésnek köszönhetően a TÜV Rheinland auditorai eltérést nem találtak. Így a Dunakeszi Járműjavító Kft. lett az első olyan cég Magyarországon, amely IRIS tanúsítással rendelkezik a vasúti kocsik és önjáró vasúti járművek, illetve azok részegységeinek, alkatrészeinek gyártása, javítása, karbantartása területén.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. egyúttal bekerült a nemzetközi IRIS adatbázisba, ahol olyan nagy járműgyártókkal szerepel együtt, mint például az Alstom, a Bombardier, és a Siemens.

Mi is az IRIS?

Az IRIS, a Nemzetközi vasúti járműipari minőségügyi rendszerszabvány (International Railway Industry Standard) az ISO 9001-en alapul, de kiegészült speciális vasúti járműipari követelményekkel – hasonlóan az ISO/TS 16949-es közúti járműipari rendszerszabványhoz. Fő célja, hogy a vasúti szektor kisebb költséggel, hatékonyabban magasabb minőségszintet érjen el, amelyhez egy jól kidolgozott és átlátható auditálási rendszer tartozik.

Előnyei még:

  • az egységes, áttekinthető és globális követelményrendszer a járműgyártók vonatkozásában,
  • sikeres bevezetése által mindenki nyer: az érdekelt felek, a berendezés gyártók, a járműgyártók, az üzemeltetők és ezek üzleti partnerei.

A tanúsítvány megszerzése egy nagy lépés abba az irányba, hogy a Dunakeszi Járműjavító Kft. ismét elfoglalja helyét a hazai járműgyártás és javítás élén. Ezzel teljesülhetnek a tulajdonosok és a menedzsment által megfogalmazott stratégiai célok.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek