E-útdíj: négyen a döntőben

iho/közút   ·   2012.11.05. 12:43
A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárás részvételi feltételeinek megfelelt négy induló közül valamennyien benyújtották ajánlatukat a megadott határidőig – idézi az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közleményét a HVG.

Amint arról az iho.hu is beszámolt, a kormány szeptember 14-i határozatában foglaltaknak megfelelően, szeptember második felében hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére. A pályázati felhívásról szóló dokumentációt 36 cég vásárolta meg, közülük október közepén, időre nyolcan (többen konzorciumban) nyújtottak be a jelentkezést.

Az ÁAK közülük négyet kért fel ajánlattételre, melynek a hétfő délelőtti határidőig mindenki (tehát a Getronics Magyarország Kft., az osztrák Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Telematikai Szolgáltató, a T-Systems Magyarország, valamint a Synergonnal közösen induló China International Telecommunication Construction Corporation) eleget is tett.

Az ÁAK közleményében az áll, hogy megkezdték a beadott ajánlatok vizsgálatát, és az esetleges hiánypótlásokat figyelembe véve, a tárgyalások már a jövő héten megkezdődhetnek. A négy potenciális építő közül a befutóról szóló döntésre az ÁAK szerint november második felében kerülhet sor, akivel a szerződéskötésre már december első felében sor kerülhet.

A rendszernek jövő júliustól évi 150 milliárd forintot kellene a költségvetés számára kitermelnie.

Kapcsolódó hírek