Egy napra újra csörgött a 'mizsei

Vörös Attila   ·   2019.07.14. 18:00
1429

A MÁV éves tisztavató ünnepségét tartották július 12-én, pénteken a Vasúttörténeti Parkban, emiatt egy dupla Desiróból álló szerelvény pendlizett a Nyugati és a Füsti között. A szerelvényt a lajosmizsei vonalról vették el, oda pedig egy Csörgőből és négy posta Bhv-ból álló szerelvényt állítottak be pótlásnak. A délutáni és esti órákban a csörgős vonat két fordulót teljesített a Nyugati pályaudvar és Lajosmizse között. „Legalább végre elférünk” – kommentálták a vonal mentén élők szerte a Facebookon.

A 140-es indul a Nyugatiból Lajosmizse felé. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Már el volt döntve a Csörgő látogatása a vonalon, amikor egy alulról jött kezdeményezés hatására még egy Desiro kiesett az egyenletből: egy tolnai vasútbarát hívta fel a Start figyelmét, hogy a szóló Desiro valószínűleg nem lesz elég a Bajai halfőző fesztivál miatt a Gemenc expresszre. A Start megszívlelte a kérést, és pénteken dupla Desiróval (így is teltházzal!) küldte le Bajára a Gemencet.

Gyálon halad a főváros felé a csörgős vonat

Sajnos manapság mindennapos a nyomorgás az S21-es vonatokon, aminek az az oka, hogy az alapból dupla Desiro motorvonatokkal kiadott személyvonatokra sokszor csak egy jut. A Desirók tavaly tavasszal lepték el teljesen a 142-es vonalat, amikor az esztergomi vonalon beindult a teljes Flirt-üzem, és számos dízel motorvonat felszabadult. Néha azonban úgy tűnik, túl sokfelé akarja a Start osztani a Desiro-flottát, a vágyakat pedig nem követi megfelelően a karbantartás minősége.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek