Egyezteti a KRESZ-módosításokat a Volán Egyesülés és a KTI

iho   ·   2014.09.23. 16:30

A VOLÁN Egyesülés 67 személyszállítási, illetve árufuvarozási és szállítmányozási feladatokat végző, valamint a közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó társaság integrációja. Autóbusz közlekedéssel foglalkozó tagvállalatai az ország összesen 3154 településéből nyolc kivételével valamennyibe menetrendszerinti autóbuszjáratot közlekedtetnek és helyi, menetrend szerinti autóbuszos közlekedést szolgáltatnak Budapest, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Kaposvár mellett további 72 településen.

A KTI a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai háttérintézménye, tevékenységi köre a közlekedés egészét lefedő személyközlekedés-, az áruszállítás- és az infrastruktúra-fejlesztés együttesére terjed ki; a vasúti, közúti, vízi és légi közlekedési módokra vonatkozóan olyan horizontális elemeken keresztül, mint a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem, a közlekedés energia-felhasználása és intelligens technológiák alkalmazása.

Simon Gábor, a VOLÁN Egyesülés vezérigazgatója kiemelte, egyebek között megállapodtak abban is, hogy „a közlekedési jogszabályok előkészítése, véleményezése során egyeztetik álláspontjaikat és a szabályozási rendszer közös áttekintésével, a szabályok aktualizálásával egyeztetett javaslatokat terjesztenek a jogalkotó elé.”

Vereczkey Zoltán, a KTI ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „a közéleti szerepvállalás és a közlekedési kultúra fejlesztése terén a felek fokozott együttműködésre törekszenek, és ilyen jellegű megjelenéseik során egymást előzetesen tájékoztatják.”

A megállapodást aláíró szervezetek szándékukat fejezték ki arra vonatkozóan is, hogy a jövőben közösen indulnak közlekedést érintő fejlesztési pályázatokon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek