Együttműködik a Magyar Közút és a Volán Egyesülés

MTI   ·   2011.12.29. 13:03

Kölcsönös információcseréről írt alá együttműködési keret-megállapodást csütörtökön Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója és Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – közölték a társaságok.

Az együttműködés célja az országos közúthálózaton zajló közlekedés biztonságosabbá tétele, a forgalom zavartalanságának biztosítása.

A Magyar Közút a kezelésében lévő mintegy 30 ezer kilométernyi országos közúthálózatról ad aktuális információkat a Volán Egyesülésnek, illetve az útlezárások, útfelújítások során figyelembe veszi a közösségi közlekedésben résztvevők érdekeit.

Az országszerte 56 társaságot összefogó Volán Egyesülés tagjai pedig ezentúl a tudomásukra jutott, a közlekedés folyamatosságát és biztonságát befolyásoló, valamint az utak környezetében lévő eseményekről értesítést küldenek a közútkezelőnek.

Végül a Magyar Közút és a Volán társaságok együttesen vizsgálják felül azon kistelepülések útfelújítási, útkarbantartási lehetőségeit, amelyekhez a közösségi közlekedés kizárólag autóbusszal, közúton biztosítható.

Kapcsolódó hírek