Elindultak: Csíksomlyóra tart a Történelmi Székely Gyors

iho   ·   2014.06.06. 06:45
400670__IMG_2989__140606_Nyugati_TSZGY__480004

Az utolsó pénteki, magyarországi bejelentkezés: Debrecenben a vonat megkapta a cserekocsit, a jó húsz perces késést a határon dolgozzák le, jelenleg Vámospércset hagyták el: Nyírábrányban így nem kell megállni húsz percre a Történelmi Székely Gyorsnak. Debrecenben két dízel előfogatot kapott a vonat: Csörgőt és Szergejt is. A Csörgő az energiaellátásról gondoskodik, a luganszki a sebességről.

Nem indult jól, de ennél nagyobb baj ne érje a vonatot: Szolnokon a szerelvény utolsó kocsiját azaz az egyik első osztályút ki kellett sorozni, műszaki hiba miatt. A Történelmi Székely Gyors Debrecenben kapott új első osztályú vagont. A kisorozás miatt huszonhárom perc késésben volt a vonat.

 

Korábban írtuk:

A Gábor Áron Mozdonnyal az élen először Debrecenen át elindult a Csíksomlyói búcsúra a Történelmi Székely Gyors. Kozma Imre római katolikus pap, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója indulás előtt megáldotta a Történelmi Székely Gyorsot és mozdonyát.

Nyugati, tizedik vágány, Pünkösd előtt: indul a csíksomlyói búcsúra a Történelmi Székely Gyors! A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Jó utat, zarándokok!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek