Megtalálták a kisutasszállítót Bolíviában

iho/repülés   ·   2011.09.09. 15:35
Perimeter_Metroliner_II_cimkep

Mint korában beszámoltunk róla, a Swearingen SA-227 Metroliner típusú gép kétfőnyi személyzettel és hét utasával Santa Cruz felől közelítette a bolíviai Trinidad repülőterét, a pilóták egyike jelentette, hogy a gép, tíz mérföldre északra a küszöbtől, a végső megközelítéshez a pályatengelyre fordul. Ezután azonban megszakadt kapcsolat a reptér és a repülőgép között. A gép nem érkezett meg, és jó egy napon át nem tudtak a hollétéről.

Korábban volt még némi remény, hogy a gép a rossz időjárás miatt máshol szállt le, de ez az órák elteltével egyre kevésbé volt valószínű.A  bolíviai légierő beindította a kutatást, és végül a katonák helikoptere bukkant a gép roncsaira a Mamoré folyó  egyik lagunájában.

A 14/32-es pálya megközelítése VOR/DME vagy NDB eljárással is megtörténhet, azonban mindkét eljárás része, hogy a gépnek át kell repülnie a pálya fölött észak felé, és vissza kell fordulnia a leszálláshoz. A repteret nem veszik körül nagy hegyek, amelyek kockázatossá tennék a megközelítést.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.