Épül az M3-as új mogyoródi csomópontja

iho/közút   ·   2018.04.03. 15:51

Az M3-as autópálya a 19-es és 20-as kilométerszelvényei között épül az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd. A középső hídpillérek támaszainak építése várhatón július közepéig zajlik. A munkálatok idejére az M3-as érintett szakaszán a belső sávot négyszáz méter hosszban mindkét irányban lezárják. A jelentős napi forgalom miatt irányonként két forgalmi sáv sávelhúzással biztosítja majd a haladást. A meglévő Ring pihenő és az M3-ast keresztező Temető út között közel egy kilométer hosszon kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani, mindkét irányban csökkentett, hatvan kilométer per órás sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad. A híd már elkészült pilléreit összekötő fejgerenda zsaluzási, vasalási és betonozási munkálatai is zajlanak, valamint a közműkiváltás és a fakitermelés is folyamatban van. A munkálatok várhatóan 2019 nyarára fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat az erre közlekedők. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft., a Penta Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma végzi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek