Ezért nem érdemes bérletet hamisítani

MTI   ·   2019.10.18. 11:26

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint egy harmincnyolc éves férfi 2015-ben határozta el, hogy hamis BKV-bérletek készítésével és árusításával fog pénzhez jutni. Azt tervezte, hogy alapanyagként a jegy- és bérletkiadó automatában lévő hőpapírt szerez, és arra a megrendelők által megadott adatokkal készíttet bérleteket. A férfi az elkövetésbe bevonta egy szintén harmincnyolc éves ismerősét, aki ért a számítógépes szerkesztéshez. Az ötletgazda további ismerőse, egy huszonhat éves férfi pedig azt vállalta, hogy ötvennégy éves apjával megszerzik a hőpapírt.

Az apa és fia a Budaörsi úton megfúrtak egy jegykiadó automatát, amelyből mintegy kétszáznyolcvanezer forint értékű hőpapírt tulajdonítottak el, és ezért felbujtójuktól százharmincezer forintot kaptak. A két harmincnyolc éves férfi elkezdte a bérlethamisítást, és kiterjedt ügyfélkörük alakult ki.

A kerületi ügyészség a két hamisító ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége, míg az apa és fia ellen rongálás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat. A bíróság a két hamisítót bűnösnek találta, és másfél év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint fejenként félmillió forint pénzbüntetésre ítélte. Az egyik vádlott esetében az ítélet jogerőre is emelkedett.

Az automaták megrongálásával vádlott apa és fia ellen a bírósági eljárás még nem ért véget.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.