Felborult egy lengyel busz az M5-ösön: egy halott harmincnégy sérült, teljes útzár

MTI/iho   ·   2020.08.09. 11:20
01_buszbaleset_m5

Hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült súlyosabban vasárnap reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt.

Vincze-Messzi Adél a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a buszon a baleset idején negyvenhatan voltak, két sofőr és negyvennégy utas. A balesetben egy ember meghalt, harmincnégyen pedig megsérültek.

(fotók: MTI/Donka Ferenc)

Győrfi Pál kiemelte: a mentést két mentőhelikopter és tizennégy mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen – mondta a szóvivő. Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lengyel utasszállító autóbusz vasárnap reggel fél hét körül tért le az útról és borult árokba az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál. Az autópályát a főváros irányába teljes szélességében lezárták. A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapest felé tartó járműveket a kisteleki lehajtónál a 140-es kilométerszelvényben terelik le az M5-ösről, és csak a 114-es kilométerszelvényben Kiskunfélegyházánál térhetnek vissza a sztrádára.Hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült súlyosabban vasárnap reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek