Felborult egy turistákat szállító hajó az Andamán-szigeteknél

MTI/iho   ·   2014.01.27. 16:27

A komp negyvenhárom embert szállított fedélzetén, amikor Port Blair kikötőváros közelében elsüllyedt. A mentőakció folyamatban van – közölte a rendőrségre hivatkozva a helyi CNN-IBN televíziós csatorna. Egy tisztségviselő elmondta, hogy eddig tizenhárom embert sikerült kimenteniük. Az előzetes beszámolók szerint a turisták mindegyike indiai állampolgár. A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék a baleset okát.

Múlt hónapban hatan fulladtak meg az Andamán-szigetek közelében, amikor felborult egy túlzsúfolt gumicsónak. Indiában gyakoriak a hasonló balesetek, mivel a kompok gyakran túlzsúfoltak, valamint építésüknél és használatuknál időnként figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat.

Az Andamán- és Nicobar-szigetek a Bengáli-öböl keleti részén, a mianmari partok közelében találhatók az Indiai-óceánban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek