Fellegi tárca nélküli miniszter lesz

MTI   ·   2011.12.12. 13:02

Tárca nélküli miniszterként fogja irányítani Fellegi Tamás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folyó tárgyalásokat, valamint „az országgal szembeni pénzügyi támadások visszaverése érdekében szükséges intézkedésekre” is javaslatokat tesz majd – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fidesz–KDNP frakcióüléséről távozóban újságíróknak nyilatkozva.

Fellegi Tamás múlt héten mondott le fejlesztési miniszteri posztjáról.

A kormányfő azt mondta, a következő napokban döntik el, ki lesz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új vezetője. A döntésig Fónagy János államtitkár irányítja majd a tárcát.

Orbán Viktor december 15-ével javasolja Fellegi Tamás kinevezését tárca nélküli miniszterré.

Fellegi Tamás múlt csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy felvetette a miniszterelnöknek, kezdeményezze Schmitt Pál köztársasági elnöknél a felmentését. A fejlesztési minisztérium vezetője döntését feladatainak sokaságával indokolta, mert a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalásokra akar összpontosítani.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.