Felmentették a Rail Cargo Austria volt ügyvezetőjét

iho   ·   2016.07.05. 10:13

A MÁV Cargo 2008-as megvásárlása ügyében nyomozó osztrák ügyészség 2014-ben emelt vádat az ÖBB teherszállító leányvállalatának több akkori vezetője ellen. Gustav Poschalko, a Rail Cargo Austria vezetője sikerdíjas szerződést kötött a Geuronet Bt. egyik tulajdonosával, Gulya Andrással. A sikerdíjat, a 102,5 milliárd forintos végső ár 1,75 százalékát, 6,6 millió eurót 2009 januárjában meg is kapta a lobbicég. A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák ügyészség Gustav Poschalko, az RCA és az ÖBB Holding egykori igazgatója, Horst Pöchhacker, az ÖBB Holding felügyelőbizottságának az elnöke, valamint az RCA egykori pénzügyi igazgatója, Gerhard L. ellen emelt vádat.

Az első fokú ítélet szerint Gustav Poschalko nem bűnös hűtlen kezelésben. Az ügyész elmarasztaló ítéletet kért, a vád szerint a Geuronet Bt. nem nyújtott valódi ellenszolgáltatást a sikerdíj fejében a Rail Cargo Austria számára. A Cargo ügyével Magyarországoin is foglalkoztak: a Nemzeti Nyomozó Iroda 2008-2009-ben befolyással üzérkedés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást – írja a magyaridok.hu.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek