Feloldották az útzárat a 49-esen

MTI   ·   2013.04.24. 09:13

Feloldották az egy napig tartó útzárat a 49-es főúton Győrteleknél, amelyet még kedd hajnalban egy veszélyes anyagot szállító lengyel kamion balesete miatt kellett elrendelni – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fedor Rita elmondta: az árokba csúszott jármű tartálya a baleset során megsérült, az abban lévő veszélyes anyag pedig szivárogni kezdett. A rendőrök a csengersimai magyar–román határállomásra vezető, forgalmas főutat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, valamint a baleset kétszáz méteres körzetében 34 lakásból 98 embert kitelepítettek.

A rendőrség és a katasztrófavédelem szakemberei a keddről szerdára virradó éjszaka alatt átfejtették a vegyi anyagot egy másik tartályba, és elszállították a Mátészalka és Csenger között fekvő községből. Az útlezárást feloldották, az otthonaikból ideiglenesen távozni kényszerült emberek pedig visszatérhettek lakásaikba – ismertette a szóvivő.

A kamiont vezető 24 éves lengyel állampolgárságú férfival szemben bűnügyi őrizetbe vétele mellett közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult a nyomozás.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.