FényHÉV járt Szentendrén

iho/vasút   ·   2023.12.05. 11:00
fenyhev_2023_01

A látványos szerelvény december 6-án, szerdán Mikulás HÉV-ként ismét útra kel.

A MÁV-HÉV Zrt. fényfüzérekkel díszített, egyedi nosztalgiaszerelvénye nyitotta meg az adventi időszakot a MÁV–Volán-csoportnál: a FényHÉV december 1-jén, 2-án és 3-án, a kora esti órákban közlekedett Szentendre és a budapesti Batthyány tér között a H5-ös HÉV-vonalon, normál díjszabás mellett.

A fényárban úszó M VIII 251-es motorkocsi (fotók: Szécsey István)

Az elmúlt évek hagyományait követve a MÁV-HÉV ismét kitett magáért: a fényárban úszó szerelvény a Ganz-gyártású L VII-es Tigris motorkocsiból a 85-ösből, a P XV személykocsi-sorozatból az 579-esből, illetve az M VIII-as motorkocsikból egyetlenként létező 251-esből áll.

A december 3-ai járatot nem is akárki, hanem Keresztes Péter vezette, aki 2021. december 1-je és 2023. január 18-a között töltötte be a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatói posztját.

A december 3-ai menetet Keresztes Péter, a MÁV-Start korábbi vezérigazgatója vezette

Akik eddig lemaradtak róla, ne bánkódjanak: a fényesen csillogó, zöld vonat december 6-án, szerdán délután is három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul útnak a H5-ös vonalon! A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény, valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és sok-sok ajándékkal. A Mikulás HÉV-járatokra 3000 forintért lehet jegyet vásárolni, ami a MÁV appban, az új Elvirában (jegy.mav.hu), valamint a MÁV-Start pénztáraiban és automatáiból is megváltható. A Mikulás HÉV pontos menetrendje és a jegyvásárlás menete ide kattintva, a MÁV-HÉV weboldalán olvasható.

(Nyitóképünkön a Ganz-gyártmányú L VII 85-ös motorkocsi. Fotó: Szécsey István)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek