Fokkerek! Szevasztok!

iho/repülés   ·   2017.10.30. 11:15
last_fokker0

A Fokker 70-es típusú gép utolsó útja Londonból Amszterdamba vezetett, ahogy az első, Fokkerrel repült út is 97 évvel ezelőtt 1920. szeptember 30-án. A KLM tájékoztatása szerint a Fokkerek kivonásáról azért döntöttek, mert az 1996-ban csődbe ment holland cég nem gyárt újabb típusokat, helyüket pedig a KLM flottájában az Embraerek vették át, amelyek húsz százalékkal kevesebb kerozint fogyasztanak. A légitársaság a még megmaradt hét Fokkert eladja, így szolgálatukat más légitársaságnál még folytathatják.

Az utolsó út a Flightradar24-en

Történelme során a KLM összesen százhetvenhárom Fokkert üzemeltetett, az F27-es mellett az F28-as, az 50-es, 70-es és 100-as széria is szolgált a Koninklijke Luchtvaart Maatschappij flottájában. A Fokker 70-es a 100-as verzió rövidített változata, a repülésrajongók körében különleges kialakítása miatt nagy népszerűségnek örvend. A gép két Rolls Royce hajtóműve a törzsre, és nem a szárnyakra van rögzítve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek